Dr sci. med. Spec dr Ivana Demko Rihter-Specijalista ortodoncije

Ortodont
Iskustvo:14 godina
Ukratko predstavljanje

Dr sci. med. Spec dr Ivana Demko Rihter član je Ortodontskog udruženja Srbije i Stomatološke Komore Srbije. Pohađala je brojne kurseve u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajniji napredni Tweed kurs u Tucsonu, u Arizoni, USA, u najstarijoj ortodontskoj školi na svetu, 2016. i 2019. godine.

  • Specijalista ortodoncije

godina:2018

  • Integrisane akademske studije I i II
    stepena stomatologije na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu.

godina:2011

Od 2012. do 2013. godine bavila se volonterskim radom na Klinici za stomatologiju Vojvodine na odeljenju za Dečiju i preventivnu stomatologiju. Praksu iz oblasti ortopedije vilice je stekla u stomatološkoj ordinaciji “Ortis“ u Novom Sadu, u kojoj je radila od 2013. do 2019. godine i na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu i Stomatološkom fakultetu u Beogradu.

Od juna 2019. godine zaposlena je u Domu Zdravlja Žabalj, kao specijalista ortopedije vilice i u ordinacijama „Medentina plus“ u Sremskoj Mitrovici, i u Novom Sadu u ordinaciji „dr Burnov“. Član je Ortodontskog udruženja Srbije i Stomatološke Komore Srbije. Pohađala je brojne kurseve u zemlji i inostranstvu, od kojih su najznačajniji napredni Tweed kurs u Tucsonu, u Arizoni, USA, u najstarijoj ortodontskoj školi na svetu, 2016. i 2019. godine.
Završava dvogodišnji klinički kurs Tweed-ove tehnike, na Klinici za ortopediju vilica u Beogradu. Objavila više od 20 naučnih radova iz oblasti Ortopedije vilica i Dečije i
preventivne stomatologije. Zamenik je glavnog urednika stručnog časopisa „Stomatološki informator“. Govori engleski i nemački jezik.