Izbeljivanje zuba

IZBELJIVANJE ZUBA  je metoda koja će Vam brzo, bezbedno i bezbolno vratiti blistavi osmeh na lice. Važno je napomenuti da beljenje zuba ne oštećuje zube. 

Beli i blistavi zubi ulepšavaju i podmlađuju svako lice i postali su apsolutni standard savremenog doba.

Tokom postupka beljenja zuba može se javiti osetljivost zuba na toplo ili hladno, koja je prolaznog karaktera. Primenom određenih  pasta za zube, osetljivost nestaje. Takođe, važno je znati i da se plombe ne mogu izbeleti, pa je nakon završenog procesa beljenja potrebno zameniti plombe kako bi se uklopile sa novom bojom zuba.   

Lep osmeh je jedna od prvih stvari koju neko primeti na vama prilikom upoznavanja i svakako će dobro uticati na vaše samopouzdanje. Sa belim i sjajnim osmehom se osećate bolje i ostavljate bolji utisak.     

Najčešći uzroci prebojavanja zuba su:

  • starenje, jer gleđ postaje tanja, a dentin postaje tamniji,
  • upotreba cigareta i pića kao što su kafa, čajevi, koka kola, crveno vino,
  • tetraciklinska prebojenost zuba

 

Naša ordinacija nudi najpoznatije svetski priznate metode izbeljivanja zuba: lasersko izbeljivanje zuba, kućno beljenje, jednoseansno beljenje, beljenje avitalnog zuba.

  • Ordinacijsko beljenje zuba
  • Kućno beljenje zuba
  • Beljenje avitalnih (mrtvih) zuba

 

 

 

 

zakažite termin
June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Šta može biti uzrok prebojenosti zuba?

Uzrok prebojenosti zuba može biti upotreba nekih lekova, kafe, čajeva ili cigareta, a može biti i genetska predispozicija. Oštećenja zubnog nerva ili neka korenska punjenja takođe mogu biti uzrok prebojenosti zuba. Beljenje zuba je veoma popularna procedura jer bez ikakvih neprijatnosti, možete doći do prelepih belih zuba.

Da li je izbeljivanje zuba štetno?

Pojedini kozmetički saloni počeli su da pružaju usluge izbeljivanja zuba uprkos tome što to nije zakonom dozvoljeno i što bi mogli biti krivično gonjeni. Kome je zapravo dozvoljeno da uradi takav tretman i koje su opasnosti ako su zubi tretirani od strane nekvalifikovanih osoba?

Nesumnjivo, to je trenutno jedan od najpopularnijih kozmetičkih tretmana. Prema jednom istraživanju, smatra se da se trećina odraslih podvrgla ovoj vrsti intervencije. Prilikom ovog tretmana koriste se proizvodi za beljenje koji sadrže vodonik-peroksid.

Da li je opasno?

Britanska stomatološka asocijacija (BDA) kaže da je izbeljivanje zuba savršeno sigurno, ali pod uslovom da se obavlja od strane stomatologa. Takođe, upozorava da svako drugi ko nije prošao pravu obuku i nema dovoljno znanja iz ove oblasti, može izazvati trajno oštećenje zuba i desni. Na primer, ako nestručno lice nepravilno upotrebi gel za izbeljivanje, može doći do curenja i uzrokovati bolne hemijske opekotine. U ekstremnim slučajevima, pacijenti su mogli da se razbole nakon gutanja supstance za beljenje. BDA takođe tvrdi da kozmetičari nisu adekvatno obučeni kako bi mogli da ocene da li je neko pogodan za jedan ovakav tretman.

Ko sve može pružati ovu vrstu usluge?

Jednoglasno možemo reći da je stomatolog jedina osoba koja će adekvatno izvršiti tretman izbeljivanja. Već dugi niz godina naša stomatološka ordinacija pruža ovu vrstu usluge. Ukoliko ste zainteresovani za jedan ovakav tretman, možete posetiti našu stomatološku ordinaciju. U rukama veštih profesinalaca i u kratkom roku, vaši zubi će postati beli, a vaš osmeh još lepši.

Najbolji metod beljenja za osetljive zube?

Za osobe sa osetljivim zubima (reaguju oštrim kratkotrajnim bolom na hladno npr.) preporučuje se gel sa što manjom koncentracijom aktivne supstance.Nakon beljenja potrebno je otići kod stomatologa kako bi se proverio efekat beljenja.Ukoliko ste u nekom trenutku beljenja dostigli željenu boju, slobodno možete prekinuti sa beljenjem.Za vreme beljenja potrebno je da izbegavate cigarete, kafe, čajeve, vina (sve što bi moglo da preboji Vaš zube). Takođe, potrebno je da izbegavate ove materije bar nedelju dana nakon beljenja kako biste postigli maksimalan efekat i kako bi nova boja Vaših zuba postala stabilna.

Prednosti laserskog beljenja.

Delovanjem laserskog snopa svetlosti dolazi do ubrzane reakcije vodonik peroksida u gelu za izbeljivanje, pri čemu otpušteni kiseonik prodire u površinski sloj zuba i vrši proces izbeljivanja. Promene nastaju mnogo brže, a krajnji rezultat je svetlija boja do čak pet ili šest nijansi.

Zakažite pregled

Pozovite nas
+381 22 623 154
Pošaljite poruku
[email protected]
Železnička 21