Dečija stomatologija

U skladu sa našim glavnim zadacima i težnjama najmlađim pacijentima nudimo visok kvalitet rada uz maksimalan komfor i zadovoljstvo Vaših mališana. Vrlo je važno da bi deca stekla poverenje u stomatologa, a ujedno usvojila zdrave navike u oralnoj higijeni, pravilan pristup i navikavanje na ambijent ordinacije. Redovan stomatološki pregled je važan za mališane, kako bi se na vreme uočila i otklonila svaka eventualna nepravilnost i kako bi se karijes zaustavio već u početnoj fazi.

U stomatološkoj ordinaciji ,,Medentina Plus” očekuje Vas  iskusan tim koji veruje da su zadovoljni mališani najbolja preporuka za naš rad.

Dečiji stomatolog u našoj ordinaciji nudi sledeće usluge:

  • Bezbolna popravka zuba
  • Uklanjanje mekih naslaga
  • Zalivanje fisura
  • Ekstrakcija mlecnog zuba
  • Terapija nezavrsenog rasta korena
  • Psiholoska priprema deteta i razgovor bez intervencije.
June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Da li se mlečni zubi popravljaju?

Što je dete manje, to je teže obaviti mu bilo kakvu stomatološku intervenciju. Ipak, potrebno je karijes otkloniti oštrim ručnim instrumentima i zubić plombirati, s ciljem da se zubi zadrže što duže u ustima deteta.

Kada treba početi pranje zuba kod dece?

Sa oralnom higijenom kod dece treba početi veoma rano, već sa izbijanjem prvih, mlečnih zuba. U početku, dok je dete veoma malo, treba gazom koja je natopljena u čaj od kamilice, blago prelaziti preko površina mlečnih zuba. Kada dete malo poraste, treba početi sa pranjem zuba bez paste, jer mala deca ne znaju da isperu usta. Čim dete nauči da ispira usta, može se početi pranje zuba dečijom pastom, koja se u maloj količini nanosi na četkicu. Uz sve ovo roditelji bi trebalo da znaju da dete nikako ne smeju uspavljivati flašicom sa mlekom ili sokom, jer tada večernje pranje zuba ne znači ništa. U ustima se tada razvijaju bakterije, koje rastu na šećerima iz mleka ili soka i izazivaju cirkularni karijes mlečnih zuba, koji dovodi do preranog gubitka zuba i ima štetne posledice na razvoj stalnih zuba.

Kada odvesti dete prvi put kod zubara?

Deca kod zubara mogu doći u prvu posetu već od prve godine, da bi na vreme sticala naviku i postepeno se upoznavala sa ambijentom stomatološke ordinacije. U početku, u kom god uzrastu da se deca susretnu prvi put sa stomatologom,ne treba insistirati čak ni na pregledu. Što ranije počnete sa pregledima, veće su šanse da predupredite eventualne probleme, jer deca sa zdravim zubima lakše žvaću hranu, nauče da razgovetno pričaju i smeju se sa samopouzdanjem.

Zašto je važno da dete nosi protezu?

Neke procene govore da u Srbiji svako treće dete ima krive zube, dok druge ukazuju i da gotovo tri četvrtine dece školskog uzrasta mora da nosi protezu kako bi korigovali zube. Najvažnije je da prepoznate vi kao roditelj, da je vašem detetu potrebno ispravljanja zuba, koji nije samo estetske već je i zdravstvene prirode.  Kako bi ispravljanja zuba bilo uspešno, pored stručnosti i psiho-fizičke zrelosti deteta, bitna je saradnja lekara i roditelja. Važno je da ostanete dosledni u nameri da deca koriguju položaj zuba.  Ono što danas posebno olakšava početak nošenja proteze jeste napredak i usavršavanje pomoćnih aparata, koji uz to mogu biti i veoma atraktivni za dete, jer se rade u raznim bojama i sa aplikacijama.

Zakažite pregled

Pozovite nas
+381 22 623 154
Pošaljite poruku
[email protected]
Železnička 21