Estetska stomatologija

ESTETSKA  STOMATOLOGIJA  nudi čitav niz rešenja kojima se može vratiti prirodna lepota zuba ili stvoriti sasvim nova, a usluge koje Vam ,,Medentina plus” nudi su sledeće:

  • kompozitne plombe
  • poliranje zuba
  • peskarenje zuba
  • izbeljivanje zuba
  • keramičke ljuskice ili veneers
  • zubni nakit
Znate li da su osobe lepog, širokog osmeha  dokazano uspešniji kako na privatnom tako i na poslovnom planu, a srazmerno njihovom osmehu raste i njihovo samopouzdanje.

Mlađe generacije vole svoj izgled učiniti interesantnim i na taj se način izdvojiti od drugih. Estetska stomatologija nudi mogućnost ukrašavanja zubi kako bi osmeh pacijenta bio jedinstven. Bez oštećenja zubne gleđi  možemo na površinu zuba ugraditi poludragi ili dragi kamen, zavisno od želje pacijenta. Isto tako, kamen se može na jednostavan način ukloniti kada pacijent to zatraži. Takođe najnoviji trend jesu tzv. zubne tetovaže koje naglašavaju mladalački zdrav osmeh.

 

 

 

 

 

 

May 2020
M T W T F S S
« Mar    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Šta je zubna tetovaža?

Reč je o privremenim tetovažama, sličicama najrazličitijih motiva, od bubamara i cveća do ljubavnih poruka koje se pričvršćuju za zube. Na vlastitom (prirodnom) zubu tetovaža se radi pomoću LED svetla i traje nekoliko dana. Sam postupak izrade je bezbolan i kratkotrajan te predstavlja  idealnu opciju za tinejdžerke  koje sparuju motive na zubima i manikiranim noktima (srca, cvetići…).

Kako se aplikuje cirkon na zub?

Postavljanje cirkona na zub potpuno je bezbolno, brzo i jednostavno. Cirkoni postoje u raznim bojama, lijepe se, a zub se nimalo ne oštećuje, tj. ne brusi se. Diskretan sjaj i ljepota cirkona privući će pogled svakog kome je vaš osmijeh upućen.

Danas postoje različiti oblici zubnog nakita koji se za površinu zuba vezuje uz pomoć dentalnih adheziva stoga nije potrebno dodatno brusiti zub. Zubni nakit postavlja se na prednju, vidljivu plohu prednjih gornjih zuba.

Bele plombe

Bele plombe zatvaraju manje rupe u zubu ili zubima nastale usled karijesa ili loma zuba. U estetskoj stomatologiji danas se više ne koriste tzv.crne plombe – amalgami, nego se zamenjuju belim plombama koje su zdravstveno ali i estetski prihvatljivije.

Šta su to zubne fasete?

Fasete za zube, tj. viniri, zaista su odlično rešenje za sve one koji imaju zube, ali žele da poprave njihov izgled. U kombinaciji sa bezmetalnim krunama ili mostovima za one zube koji se moraju nadoknaditi, fasete za zube predstavljaju čak idealno rešenje, posebno kada su u pitanju prednji zubi.

 

Zakažite pregled

Pozovite nas
+381 22 623 154
Pošaljite poruku
[email protected]
Željeznička 21