Implantologija

Zubni implanti

 

Zubni implanti se u današnje vreme nameću kao najbolje rešenje u slučaju nedostatka jednog ili više zuba, uključujući nedostatak svih zuba u vilici. Implanti se ugrađuju u viličnu kost i smatraju se veštačkim korenovima koji će nositi buduće zubne krunice.

Veštački zub je zbirni naziv za šraf koji se postavlja u kost, abatment -koji je veza između šrafa i krunice i same krunice, koja je jedini vidljivi deo implanta. Broj šrafova je manji od broja krunica jer je 4-6 šrafova po vilici dovoljno za držanje svih krunica u vilici.

Napravljeni su od biokompatibilnog titana i imaju visok postotak uspešne oseointegracije zaceljivanja koštanog tkiva (od 99%). Kod njihovog usađivanja zaustavlja se dalja resorpcija kosti jer je implantat čvrsto povezan za kost, a time završava svaki osećaj stranog tela u ustima.

Sprečava se gubitak ostalih zubi uvilici, susedni zdravi zubi nisu opterećeni, a i sačuvan je njihov prirodni izgled, tako da Vam uz pravilnu oralnu higijenu i redovnu  posetu  Vašem stomatologu implantati mogu potrajati doživotno.

Kandidati za implantate?

Implantat se preporučuje  svima od sedamnaeste godine do visoke starosti, svima kojima nedostaju prirodni zubi, kojima je narušen estetski izgled i sl. Idealan pacijent kandidat je pacijent dobrog opšteg i oralnog zdravlja. Važno je da imate dovoljno koštanoga tkiva, da je kost zadovoljavajuće čvrstoće te da nemate zdravstvenih problema koji mogu ugroziti zarastanje (nekontrolirani dijabetes, kemoterapija nakon tumora i slično).

Stomatološka ordinacija ,,Medentina plus” u okviru implantologije nudi Vam:
  • Sinus lift
  • Ugradnja implantata sa suprastrukturom
  • Proteza na implantima
  • Ugradnja implantata za podršku totalnoj protezi

 

 

 

 

 

 

June 2020
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Šta je implantat?

Dentalni implantat je struktura koja po postavljanju u viličnu  kost  ima za zadatak da u potpunosti simulira funkciju korena zuba. Ugrađuje se u viličnu kost da bi nosio različite zubne nadoknade ili da bi stabilizovao proteze. Postoje i implantati koji se koriste kao pomoć kod ispravljanja zuba ortodontskim aparatima.

Da li će moj organizam odbaciti implantat?

Sem u posebnim slučajevima (zračna i hemio terapija) organizam čoveka je u potpunosti sposoban da prihvati implantate jer se oni najčešće prave od titanijuma, materijala koji ne izaziva alergiske reakcije i reakcije stranog tela, nije toksičan i mutagen i po ugradnji u viličnu kost srasta i postaje jednistvena i funkcionalna celina. Pravilna hirurška tehnika, implantati pouzdanih proizvođača i sprovođenje ispravnog dijagnostičkog procesa garantuju dugotrajnost ugrađenih implantata.

Da li je bolje ugraditi implantat ili staviti most?

Kada nedostaje jedan zub, a postoji dovoljna količina zdrave kosti , kada su zdrave desni i susedni zubi savetuje se ugradnja implantata jer se tako ne oštećuju susedni zubi. Za most kojim bi se nadoknadio nedostatak jednog zuba treba izbrusiti dva susedna zuba koji su nosači mosta. Most se izrađuje u slučajevima kada nema uslova za impalantaciju, kada su zubi koji treba da nose most već indikovani za izradu krunica i kada je to želja pacijenta.

Da li je ugradnja implanta bolna i koliko traje proces ugradnje?

Postupak ugradnje implanta je operativni zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji, što ga čini bezbolnim. Izvodi se u strogo sterilnim uslovima što uključuje sterilne hirurške instrumente i komprese, sterilizaciju vazduha ordinacije i sterilno zapakovan dentalni implantat. Ugradnja traje oko 15 minuta po implantu.

Zakažite pregled

Pozovite nas
+381 22 623 154
Pošaljite poruku
[email protected]
Železnička 21